Hoe breng ik verf aan

 

Verwerkingstips

Schilder nooit te dik om doordrogingsproblemen of schroeien van de verf te voorkomen. Vooral op liggend werk wordt snel teveel laagdikte aangebracht en kan de verf onvolledig doordrogen. Er kunnen beter twee dunne lagen aangebracht worden dan één dikke.

Breng de verf diagonaal aan en verdeel de verf goed en gelijkmatig op het oppervlak. Vervolgens de verf uitstrijken. Werk in vlakken en probeer zo min mogelijk te corrigeren. Epifanes verf staat bekend om de mooie vloeiing en zal tot een glad oppervlak vloeien.

 

 Verdunnen

Verdun de verf niet meer dan noodzakelijk. Te veel verdunning veroorzaakt zakkers en te weinig laagdikte, waardoor te weinig bescherming wordt verkregen en/of snel glansverlies optreedt. Te weinig verdunning kan van invloed zijn op de vloeiing. Gebruik alleen de geadviseerde Epifanes verdunningen. Op de etiketten staat de geadviseerde verdunning vermeld.  De mate waarin verdund moet worden is o.a  afhankelijk van de temperatuur van de verf en de omgeving. De vermelde percentages gelden als algemene leidraad.

Batchnummers, roeren, etc.

Om eventuele kleurverschillen te voorkomen, voor schilderwerk op hetzelfde oppervlak altijd verf met een identiek aanmaaknummer gebruiken . Het aanmaaknummer is op de onderzijde van de bus vermeld.

Roer de verf vóór gebruik goed door tot er een homogene massa is ontstaan. Roer ook langs de randen en over de bodem van het blik om eventuele afgezette bestanddelen, zoals pigment, goed met de verf te vermengen. Roer niet te krachtig om inbrengen van lucht in de verf te voorkomen. Voor het oproeren van verf wordt altijd een roerhoutje gebruikt. Een schroevendraaier is niet geschikt om verf mee op te roeren.

Bij twee-component product dienen eerst de componenten afzonderlijk en vervolgens met elkaar te worden gemengd. Indien nodig of gewenst , kan het mengsel hierna verdund worden.

Additieven

Voor het gebruik van Epifanes Verharder en Epifanes Easy-Flow, zie "kies een product" in deze site. Vermijd het gebruik van andere toevoegingen. Deze kunnen de balans van vloeiing, droging, hardheid, kleurvastheid en glans van de verf ernstig verstoren.

© Epifanes/W. Heeren & Zoon BV Algemene voorwaarden Disclaimer privacy policy Sitemap

Lab 35: Design, CMS en Hosting