Hoe schilder je een wafelstructuur in polyester dekken

Veel polyester schepen hebben op de loopdeken een ruwe wafelstructuur. Vuil blijft makkelijk in de groffe structuur hangen, waardoor deze verkleurt. Daarnaast slijten de bovenste gelcoat-puntjes van de wafelstructuur.

Door het afbreken/barsten van de puntjes ontstaan kraterjes waar vuil zich verder in vastnestelt. Na verloop van tijd ziet de wafelstructuur er steeds minder fris uit

Voor een goede hechting op polyesterdekken met een wafelstructuur, moet het oppervlak goed worden schoon gemaakt met Epifanes Polyester Ontvetter. Ontvet de wafelstructuur met een pannenspons of groffe Scotch-Brite in verschillende richtingen om zo ook de diepere delen van de wafel schoon en vetvrij te maken. Draag altijd beschermende handschoenen en veiligheidsbril bij het schoonmaken.

Vervolgens zonder primer twee lagen Epifanes Poly-urethane Jachtlak rechtstreeks op de geprepareerde wafelstructuur aanbrengen. Door de verflagen zal de antislipwerking enigszins verminderen. 

De antislipwerking kan versterkt worden door 20gr Epifanes Antislippoeder aan de laatste laag Epifanes Polyurethane toe te voegen

 

 

 

 

© Epifanes/W. Heeren & Zoon BV Algemene voorwaarden Disclaimer privacy policy Sitemap

Lab 35: Design, CMS en Hosting